Obligația montării repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc va fi prelungită cu un încă un an, până la 31 decembrie 2024, conform unui proiect legislativ adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților. Totodată, pentru pentru categoriile vulnerabile, achiziția și montarea acestor dispozitive va fi subvenționată de la buget în limita a 750 lei/locuință.
Închirierea sau cedarea în comodat/folosință a spațiilor cu destinația de locuință din clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic I (RsI) va fi interzisă, începând cu data încadrării în clasa de risc seismic RsI până la reabilitarea clădirilor, conform unui proiect de lege inițiat de Guvern și adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților. Aleșii au amendat proiectul Guvernului și au eliminat interdicția desfășurării activităților comerciale de orice natură, deci inclusiv cu public, în clădirile cu risc seismic I și II, menținând interdicția închirierii locuințelor din aceste clădiri.
Deducerea de cheltuieli cu ”serviciile de management, consultanță, asistență sau alte servicii”, pe baza unor tranzacții calificate ca fiind artificiale va reprezenta contravenție și va fi sancționată cu o amendă egală cu dublul valorii cheltuielii deduse.
Guvernul a dat înapoi și a decis să mențină actualele subvenții atât în programul Rabla, cât și în programul Casa Verde, pentru prosumatori, care în varianta inițială a bugetului pe anul viitor scădeau drastic, conform informațiilor Profit.ro.
Obligația montării repartitoarelor de căldură în apartamentele de bloc ar urma să fie prelungită cu un încă un an, până la 31 decembrie 2024, conform unui proiect legislativ inițiat de liberali. Ar fi pentru a treia oară când acest termen va fi prelungit cu un an.