O investigație a Consiliului Concurenței este în plină desfășurare la dealerii Dacia și Renault din România, au declarat, pentru Profit.ro, mai multe surse din zone diferite. Există suspiciuni privind posibile înțelegeri între comercianții autorizați ai celui mai cunoscut brand românesc în ceea ce privește prețurile pieselor de schimb și ale manoperei service.
Este stafia unui stat megaloman care, după ce a rezolvat toate problemele acestei țări, se apucă de business.
Peste 18.000 de oameni au sunat, anul trecut, la call-center-ul gestionat de Direcția Relații cu Publicul, Petiții și Educație Financiară din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Aproape 7.000 dintre cei care au sunat s-au plâns de firmele de asigurare. Demersul lor nu a rămas fără efecte, în condițiile în care de la fosta Direcție de Protecția Consumatorilor au plecat mai multe controale, unele soldate cu amenzi.
Mediul de afaceri în sănătate este restrictiv, de la cel mai mic preț la politica de rambursare, iar taxa de clawback este una imprevizibilă. Sistemul privat a apărut ca o consecință firească a lipsei de investiții și condițiilor de tratament din partea statului pentru pacient, au atenționat la PROFIT HEALTH.forum cei mai mari jucători din industria sănătății, cu un avertisment suplimentar: "Cred că am atins fundul și este momentul să ne oprim din săpat!".
În topul exportatorilor de medicamente din România există firme total necunoscute pe piața locală, acesta fiind doar unul dintre efectele reglementării prețurilor la medicamente și ale existenței taxei claw-back. Producătorii de farmaceutice sunt deja foarte reticenți în ceea ce privește intrarea pe piața locală, marcată de instabilitate legislativă totală, a atenționat Iulian Trandafir, directorul Farmexpert, la PROFIT HEALTH.forum.