Inspectorii Antifraudă au identificat prejudicii de 52,06 milioane de lei la trei firme care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF descoperind indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă.
Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de ordonanță care stabilește că autorităților/instituțiilor publice care au calitatea de ordonator de credite nu mai pot emite acte administrative prin care să stabilească drepturi de natură salarială suplimentare față de cele stabilite prin legislația specifică. Măsura vine în contextul în care Guvernul are dificultăți în a controla deficitul bugetar pe final de an.
Unul dintre motivele pentru care pe un segment nivelul de impozitare este redus, față de cifra de afaceri, este cel al companiilor aflate pe pierdere.
ANAF a anunțat că a colectat venituri nete la bugetul statului de 322,36 miliarde lei în primele zece luni din acest an, în urcare cu 9% raportat la perioada similară a anului trecut, a anunțat astăzi Fiscul printr-un comunicat. Potrivit programului de încasări obținut de Profit.ro, ANAF ar fi trebuit să aducă la buget în primele zece luni 340 de miliarde de lei, astfel că rezultă o rămânere în urmă de 17,6 miliarde de lei.
ANAF a colectat în octombrie o sumă record, de 40 de miliarde de lei, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale. Rezultatul din octombrie vine în contextul în care ANAF a colectat constant semnificativ sub program în acest an, în bună măsură din cauza evoluției economiei, punând astfel presiune pe bugetul statului. Unii politicieni au cerut în ultima perioadă schimbarea conducerii Fiscului, din cauza rezultatelor sub programul de încasări stabilit la început de an.