Parlamentul, prin votul final al Camerei Deputaților, a adoptat proiectul legislativ, prezentat la inițiere de Profit.ro și adoptat ulterior de Senat, prin care la vânzarea unui autoturism cu cel mult 8 locuri pe scaune, înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piață în România, vânzătorul va remite cumpărătorului un certificat ”RAR Auto-Pass” valabil pentru 60 de zile. Proiectul mai prevede și că producătorii de autovehicule vor trebui să informeze Registrul Auto Român cu privire la campaniile de rechemare a vehiculelor cu probleme.
Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări urmează să dezvolte o platformă online care va oferi cetățenilor posibilitatea încheierii/încărcării de acte de înstrăinare-dobândire a vehiculelor, a transmiterii informațiilor și documentelor necesare înregistrării/radierii în/din evidențele organelor fiscale locale, precum și a solicitării înmatriculării/radierii din circulație a acestor vehicule, fără a mai fi necesară deplasarea la sediile instituțiilor implicate.
Ministrul Agriculturii a declarat că, în urma discuțiilor purtate la nivelul Comisiei Europene cu miniștrii de resort din statele afectate de importurile de cereale din Ucraina, Comisia analizează suspendarea importurilor din această țară pentru o listă de 10 produse, printre care se numără grâul, porumbul, floarea-soarelui și rapița. România a solicita în acest context oprirea importului pentru mălai și făină de grâu.
Parlamentul, prin votul final al Camerei Deputaților, a amendat un proiect de lege, adoptat anterior de Senat, și a eliminat prevederile potrivit cărora persoanele fizice nu mai puteau crește, în cadrul propriilor gospodării, pentru consum, decât cel mult 5 porci. Forma adoptată a proiectului include în continuare însă o serie de condiții pentru creșterea porcilor în vederea subzistenței sau pentru gospodăriile țărănești, în scopul evitării răspândirii pestei porcine. Printre noile cerințe se numără spălarea și dezinfectarea mâinilor și încălțămintei sau chiar schimbarea celei din urmă și a hainelor la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținute porcinele, precum și deținerea porcinelor în spații îngradite, fără posibilitatea de contact cu animale sălbatice sau porcine din alte unități, ceea ce ar presupune că porcii nu voir mai putea fi crescuți liberi în afara gospodăriei sau exploatației.
Guvernul se pregătește să permită prelungirea transmisiei serviciilor publice de radio pe frecvențe analogice până la finele anului 2030. Executivul motivează această măsură prin ”întârzierea mare”, în raport cu majoritatea țărilor UE, privind digitalizarea emisiei terestre a serviciilor de radiodifuziune, dar și prin contextul geopolitic generat de conflictul militar din Ucraina, statul român fiind nevoit să asigure continuitatea emisiei serviciilor publice de radiodifuziune terestră cu recepție liberă (free to air).