Statele Unite au adăugat Banca Internațională de Investiții (BII), la care Federația Rusă are o participație de 45,4%, pe o listă de sancțiuni, argumentând că "prezența IIB la Budapesta permite Rusiei să își sporească prezența serviciilor de informații în Europa, deschide ușa pentru activitățile de influență malignă ale Kremlinului în Europa Centrală și în Balcanii de Vest și ar putea servi drept mecanism pentru corupție și finanțare ilicită, inclusiv pentru încălcări ale sancțiunilor". România este încă acționar al BII, deși Trezoreria SUA afirmă că, după invadarea Ucrainei de către Rusia, Bulgaria, Cehia, România și Slovacia au pus capăt participării lor la BII. Totodată, Banca are împrumuturi de 645 milioane lei luate de la investitori, în mare parte fonduri de pensii Pilonul II.
Ministerele au propus prin planurile depuse la Guvern, până la termenul limită de astăzi, reduceri de cheltuieli de până la 3 miliarde de lei, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro. În contextul în care premierul a cerut reduceri de cheltuieli de circa 20 de miliarde de lei, restul până la acest nivel ar urma să vină printr-o ordonanță cu măsuri fiscal-bugetare, o ordonanță trenuleț, care ar urma să intre în vigoare până la începutul lunii mai.
Inspectorii Antifraudă au declanșat controale în contextul Sărbătorilor de Paște, fiind vizat în special sectorul alimentar, inclusiv în ceea ce privește comerțul cu carne și cel cu legume-fructe, a declarat pentru Profit.ro președintele ANAF, Lucian Heiuș. Antifrauda controlează mai strict și diversele evenimentele organizate în aceste zile, cum ar fi cele din cluburi.
Din iunie 2017, actele de executare silită privind înființarea și ridicarea popririlor bancare se comunică instituțiilor de credit printr-o platformă specială.
Datele publicate recent de către autorități și care arată la Autoritatea Vamală Română (AVR) un deficit de încasare de 1,17 miliarde de lei în primul trimestru nu reflectă situația completă, în contextul în care în vamă s-a încasat TVA de 3,2 miliarde de lei, dar s-a și amânat la plată TVA de 3,3 miliarde de lei, a transmis Vama. Dacă se ia în calcul și TVA amânat, operațiune pe care o pot face doar firmele stabilite a fi plătitori de încredere în relația cu statul, veniturile la nivelul AVR ar fi de 7,43 miliarde de lei, față de programul de 5,3 miliarde de lei stabilit de către Ministerul Finanțelor. Datele referitoare la veniturile sub program ale Vămii au fost publicate recent de către ANAF într-o raportare proprie transmisă presei.