O lecție de educație financiară predată de Lenin before it was cool, care abia aștepta să fie redescoperită.
Șase din cele opt companii câștigătoare în schema de granturi pentru investiții în industria prelucrătoare au o cifră de afaceri sub 600.000 lei, iar cifra de afaceri medie a tuturor câștigătorilor este de circa 220.000 de euro. Fiecare dintre aceste companii urmează să primească ajutor de stat și să efectueze „investiții viabile” de câte 30.000.000 de euro, în medie. Există și o firmă cu afaceri de doar 5.100 de lei, care va primi ajutor de stat pentru o investiție în producție de 26-45 milioane de lei.
Banca Națională a României a respins propunerea făcută în urmă cu șase luni de Unicredit Bank România pentru funcția de CEO. Septimiu Postelnicu, chemat să-i succeadă lui Răsvan Radu din Bulgaria, unde era prim vicepreședinte executiv al bănci grupului din țara vecină, a primit aviz negativ. Interimatul în poziția de CEO din 17 aprilie, când expiră mandatul lui Radu, va fi preluat de Feza Tan, prim vicepreședinte executiv.
Bondurile, emise în format old school banking, la purtător, sunt emise în categoria recent apărută a titlurilor “green”.
La câțiva ani, inevitabil, un asigurător crapă. Nu oricare, ci, de regulă, liderul pieței, după ce a urcat rapid în top câștigând cea mai mare cotă pe segmentul principal al pieței: RCA. Pe cadavrul lui crește următorul lider, repetându-i, în oglindă, și rețeta avansului, și pașii prăbușirii, după ce politicieni, autorități de supraveghere și alți oficiali și-au repetat la rândul lor, în oglindă, asigurarea că noile măsuri nu vor mai permite astfel de situații în viitor.