Peste 80 de tranzacții de tip M&A s-au realizat în România, în prima jumătate a anului, ridicând piața locală de profil la 1,8 miliarde de euro, arată o analiză PwC România. Cumpărătorul a fost un investitor strategic în 59 dintre cele 83 de tranzacții centralizate de analiză, iar în 16 tranzacții achizițile au fost făcute de fonduri de investiții.
Impactul va depinde de utilizarea efectivă a banilor. Cu o absorbție bună, România poate avea cel mai mare impuls suplimentar pentru PIB din regiune în 2026 – plus 2,9%, urmată de Croația, cu +2,8% și Slovacia, +2,1%.
CEC Bank a raportat un profit net preliminar de 208,4 milioane de lei în primele șase luni, în creștere cu 13% față de perioada similară a anului trecut și peste nivelul prevăzut în buget. Activele băncii au crescut cu 7,7% de la începutul anului, până la 44,4 miliarde de lei, nivel record pentru instituția financiară deținută de stat, prin Ministerul Finanțelor.
Dinamo 1948 SA a depus astăzi, 25 iunie, cerere pentru deschiderea procedurii de insolvență la Tribunalul Municipiului București. Clubul a acumulat din nou datorii și poate încerca din nou să scape de o parte din ele intrând în insolvență, deoarece au trecut cinci ani de când a făcut o acțiune similară. Un club în insolvență nu poate juca în cupele europene.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, spune că menținerea inflației sub control permite ca dobânzile să rămână foarte scăzute în România, deși acestea se situează la minime istorice, sub rata inflației, iar astfel de niveluri extrem de scăzute comportă, în general, și riscul generării unor bule speculative. Semnalul vine într-un context în care creșterea inflației a redeschis perspectiva majorării dobânzlor cheie de către băncile centrale din mai multe state, după o perioadă lungă de relaxare monetară.