Guvernul a discutat, în primă lectură, un proiect de ordonanță de urgență privind amânarea creșterii alocațiilor pentru copii pentru 1 ianuarie 2022, în loc de 1 iulie 2021.
Guvernul a aprobat ordonanța de urgență, prezentată anterior de Profit.ro, prin care este reglementată vânzarea surplusului de vaccinuri anti-Covid pe care România îl înregistrează în urma vaccinării slabe în rândul populației. De altfel, Executivul a decis acum și donarea a 100.800 de doze de vaccin Ucrainei și a 50.400 de doze Serbiei, conform Ministerului Sănătății.
Elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se vor deconta cheltuielile de transport până la localitatea unde sunt școlarizați, doar pe durata cursurilor școlare, în limita a 50 km și a 8 călătorii dus-întors. Dacă este depășită această distanță, se decontează doar 1 leu/km/lună. Totodată, operatorilor de transport li se vor deconta tarife fixe, a stabilit Guvernul prin ordonanță de urgență.
Persoana care a avut calitatea de șef de stat și despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia nu va beneficia de drepturile acordate prin lege unui fost președinte, a decis comisia juridică a Camerei Deputaților, care a avizat un proiect de lege în acest sens.
În pofida declarațiilor optimiste privind campania de vaccinare și a apelurilor demnitarilor la vaccinare, Guvernul estimează că, în ritmul actual, nici măcar jumătate din populația rezidentă nu va fi vaccinată până la finalul anului împotriva Covid-19, în condițiile în care la toamnă/iarnă este așteptat un nou val de infectări. În aceste condiții, România va înregistra anul acesta un surpuls estimat de 36,78 milioane de vaccinuri anti-Covid și, cum nu deține o capacitate de depozitare suficientă, Guvernul se pregătește să le vândă.