Motorina a atins cel mai redus nivel al acestui an după ce carburanții s-au ieftinit în ultima săptămână cu aproximativ 10 bani/l. Ultima reducere de prețuri a fost efectuată de liderul pieței, OMV Petrom, joi, când a micșorat cu 5 bani/l atât prețul benzinei cât și al motorinei, atât în stațiile OMV, cât și în cele Petrom. Bucuria șoferilor va fi însă una de scurtă durată însă, ca urmare a majorării de accize efectuată în 2 etape de guvern.
Chiar dacă nu a identificat încă parteneri în cele 2 concesiuni pe care le deține în Marea Neagră, pe lângă cea din România, Neptun Deep, unde este asociată cu Romgaz, cea mai importantă companie de petrol și gaze autohtonă, OMV Petrom a decis să aplice strategii diferite: se retrage din Georgia, însă va rămâne cel puțin într-o primă etapă, concesionar unic, precum și operator al perimetrului offshore de hidrocarburi Han Asparuh din Bulgaria.
Cea mai importantă companie de petrol și gaze din România, OMV Petrom, intenționează să utilizeze hidrogenul produs în viitoarele instalații de 55 MW de la Petrobrazi exclusiv în scop industrial, pentru a-și reduce emisiile de CO2 și a reduce costurile de producție, în prezent achiziționând hidrogen de la companii terțe, potrivit CEO-ului companiei, Christina Verchere.
Grupul maghiar MOL, cel de-al treilea distribuitor de carburanți de pe piața autohtonă, cu o cotă de 17%, a înregistrat în primul trimestru al acestui an un volum record de vânzări de carburanți în benzinăriile din România pentru această perioadă, egalând performață din urmă cu un an, în pofida reducerii numărului de stații de la 250 la 237, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
Prețurile medii zilnice spot la electricitate și gaze naturale au coborât în teritoriu negativ în această săptămână în trei state din SUA, Tezas, California și Arizona, ca urmare a surplusului regional cauzat de intrarea în revizie a gazoductelor care transportă gaze din Bazinul Permian către Coasta Golfului.