Scăderea masivă a vânzărilor de automobile din Europa în ultimii cinci ani, după pandemia de Covid, a făcut în așa fel încât industria auto europeană să ajungă la o supracapacitate de producție, care se traduce prin rate mici de utilizare a fabricilor existente. O analiză privind situația din Germania, cea mai mare țară producătoare de vehicule din Europa, arată cum au stat anul trecut cei mai mari constructori auto din acest punct de vedere.
Sebastian Loeb a câștigat etapa a doua din Abu Dhabi Challenge, raliul care face parte din calendarul FIA de Rally Raid din acest an și în care Dacia a înscris două echipaje, după succesul din Raliul Dakar. Mașina pilotată de Nasser Al Attiyah a trecut linia de sosire pe podium.
Investițiile companiilor auto în conducerea automată sau autnomă cum a mai fost denumită continuă, chiar dacă entuziasmul de acum 5 – 6 ani s-a diminuat și orizontul de timp pentru intrarea în producția de serie a fost amânat. Stellantis a finalizat propria platformă care va fi utilizată pentru dezvoltarea de mașini fără șofer.
BYD își extinde tehnologia plug-in hybrid introdusă pe Seal 07 DM-i, care oferă o autonomie extinsă cu ajutorul propulsiei mixte, benzină – electric, pe un nou model, mai mic, cu un preț care în China ajunge la nivelului unui Logan.
Cele două modele populare de la Dacia au început anul 2025 cu rezultatul foarte bune, confirmând faptul că au o popularitate foarte mare în Europa. Sandero, aflat în al cincilea an de existență își arată calitățile în continuare, reușind să rămână liderul pieței europene. Surpriza plăcută este Duster, care depășește rivalii din segmentul B-SUV cu vânzări foarte bune și devine totodată al doilea cel mai vândut SUV din Europa.