Parlamentul, prin votul final al Camerei Deputaților, a amendat un proiect de lege, adoptat anterior de Senat, și a eliminat prevederile potrivit cărora persoanele fizice nu mai puteau crește, în cadrul propriilor gospodării, pentru consum, decât cel mult 5 porci. Forma adoptată a proiectului include în continuare însă o serie de condiții pentru creșterea porcilor în vederea subzistenței sau pentru gospodăriile țărănești, în scopul evitării răspândirii pestei porcine. Printre noile cerințe se numără spălarea și dezinfectarea mâinilor și încălțămintei sau chiar schimbarea celei din urmă și a hainelor la intrarea și ieșirea din spațiile în care sunt ținute porcinele, precum și deținerea porcinelor în spații îngradite, fără posibilitatea de contact cu animale sălbatice sau porcine din alte unități, ceea ce ar presupune că porcii nu voir mai putea fi crescuți liberi în afara gospodăriei sau exploatației.
Guvernul se pregătește să permită prelungirea transmisiei serviciilor publice de radio pe frecvențe analogice până la finele anului 2030. Executivul motivează această măsură prin ”întârzierea mare”, în raport cu majoritatea țărilor UE, privind digitalizarea emisiei terestre a serviciilor de radiodifuziune, dar și prin contextul geopolitic generat de conflictul militar din Ucraina, statul român fiind nevoit să asigure continuitatea emisiei serviciilor publice de radiodifuziune terestră cu recepție liberă (free to air).
Operatorii economici care desfășoară activități de comercializare a produselor, indiferent dacă această activitate se desfășoară în cadrul magazinelor fizice sau în mediul online, vor fi obligați să se asigure că produsele provenite din materii prime românești sunt semnalizate prin aplicarea unui însemn reprezentat de drapelul național al României, imediat lângă produs, în câmpul vizual al consumatorului și ușor de identificat de către acesta. Măsura este propusă într-un proiect legislativ inițiat de lideri ai PSD, în frunte cu președintele Marcel Ciolacu, care propun și amenzi de până la 100.000 lei pentru nerespectarea acestei obligații.
Proiectul legislativ prin care personalul Consiliului Legislativ ar urma să beneficieze de pensii de serviciu, care nu sunt bazate pe contributivitate, nu a întrunit voturile necesare pentru a trece de Camera Deputaților, după ce PSD și PNL nu s-au înțeles cu privire la actualul mandat al șefului Consiliului, fostul ministru al Justiției Florin Iordache. Deși limitează mandatele președintelui Consiliului Legislativ la două, proiectul prelungește cu 5 ani mandatul lui Iordache, care se află de 2 ani și jumătate în primul mandat, iar liberalii ar fi dorit ca după aprobarea legii să se facă noi alegeri pentru conducerea instituției.
Fondurile europene nerambursabile pentru dezvoltare urbană, destinate regiunii București-Ilfov din Fondul European de Dezvoltare Regională, nu vor mai fi alocate în proporție de 40% către Primăria Generală a Municipiului București, 40% către primăriile de sector ale Capitalei și 20% către cele 8 orașe din județul Ilfov. Coaliția de guvernământ a decis, la propunerea PNL, ca fondurile să fie împărțite 50% către Primăria Generală și primăriile de sector ale Capitalei, iar 50% către orașele din județul Ilfov.