Acționarii Nuclearelectrica, respectiv reprezentanții statului român, care deține o participație de 82,4% în companie, au votat majorarea cu o treime a valorii lucrărilor de execuție inițial aprobate pentru construirea unei instalații de tratare a deșeurilor nucleare, decizie necesară semnării contractului cu firma coreeană Korea Hydro & Nuclear Power Co. Ltd., contract a cărui parafare a fost anunțată de Profit.ro.
Revizia generală planificată a rafinăriei Petrobrazi, începută la finalul lunii aprilie, s-a prelungit cu două săptămâni ca urmare a unor lucrări suplimentare identificate în timpul activităților de mentenanță
Principalul producător de petrol și gaze, OMV Petrom, și-a redus producția de hidrocarburi în cel de-al doilea trimestru al anului cu 5,3% sau 6,4 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi, comparativ cu cea din aceeași perioadă a anului trecut, și cu 2,2% sau 2,6 mii bep/zi, comparativ cu cea din primul trimestru.
Grupul austriac OMV, principalul acționar al celei mai importante companii de petrol și gaze din România, OMV Petrom, a rezervat capacități internaționale de transport de 40 TWh/an (două treimi din consumul intern) până în septembrie 2026 și de 20 TWh/an în perioada octombrie 2026-septembrie 2028. Rezervările au fost făcute prin punctele de interconectare cu Germania (Oberkappel) și Italia (Arnoldstein) și nu prin cel cu Ungaria, pe unde ar fi putut ajunge gazul românesc în Austria.
Transgaz, operatorul sistemului național de transport (SNT) al gazelor naturale din România, va deveni, prin sucursala sa Vestmoldtransgaz, operator și al sistemului similar din Republica Moldova, în locul actualului operator, Moldovatransgaz, companie controlată de Gazprom.