Guvernul a aprobat astăzi modificarea programului IMM Invest, în urma prelungirii de către Comisia Europeană, până la 31 decembrie 2021, a valabilității cadrului temporar necesar funcționării. Modificările, inițiate de către Ministerul Finanțelor, vizează majorarea plafoanelor reprezentând ajutor de stat, dimensionarea cuantumului împrumuturilor în funcție de necesarul de lichidități și de dimensiunea întreprinderii, precum și prelungirea valabilității schemei de ajutor de stat până la data de 31 decembrie 2021.
Ministerul Finanțelor a pregătit un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea procedurii de autorizare a caselor de schimb valutar și a punctelor de schimb valutar ale entităților care dețin structuri de cazare turistică. Printre prevederile pregătite, care vizează condițiile de autorizare, se află și eliminarea obligației de a demonstra proveniența sumei necesare la înființare, anterior echivalentul a 75.000 de euro, sumă modificată în proiect la 350.000 de lei. Motivul eliminării obligației este că autoritățile nu reușeau oricum să verifice sursa banilor.
Ministerul Finanțelor a pregătit modificarea programului IMM Invest România, în urma prelungirii de către Comisia Europeană până la data de 31 decembrie 2021 a valabilității cadrului temporar necesar funcționării IMM Invest. Modificările vizează majorarea plafoanelor reprezentând ajutor de stat, dimensionarea cuantumului împrumuturilor în funcție de necesarul de lichidități și de dimensiunea întreprinderii, precum și prelungirea valabilității schemei de ajutor de stat până la data de 31 decembrie 2021.
Guvernul a adoptat, joi, modificările propuse de Ministerul Finanțelor privind vânzarea de bunuri și servicii la distanță și pentru transpunerea unor directive europene în domeniu. Modificările țintesc în principal TVA și includ prevederi cum ar fi facilități pentru operatorii economici, de exemplu eliminarea facturii pentru vânzările intracomunitare de bunuri la distanță, un mecanism special pentru declararea și plata TVA la import aplicabil atunci când nu se utilizează regimul de import. Finanțele arată că astfel firmele vor avea costuri mult mai reduse și proceduri mai simple.
Guvernul a alocat recent 20 de milioane de lei pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit informațiilor transmise la solicitarea Profit.ro. Fondurile au fost acordate pe 10 iunie din bugetul pentru reparații și construcții de noi lăcașuri de cult al Secretariatului de Stat pentru Culte, aflat în subordinea Executivului, fără ca decizia să fie anunțată. Bugetul pentru reparații și construcții al secretariatului pentru culte a fost stabilit la început de an la 28 milioane lei, din care 8 milioane de lei au fost alocate Federației Comunităților Evreiești din România, iar 20 de milioane de lei Patriarhiei Române.