Două companii, IBM România și Software Imagination & Vision (SIMAVI) au transmis propuneri într-un proces de consultare derulat de către Ministerul Finanțelor pentru implementarea unui nou portal pentru ANAF, care ar urma să introducă și servicii noi pentru utilizatori, printre care aplicația pentru dispozitive mobile, Android și iOS, dar și servicii electronice noi în cadrul SPV. O ofertă de preț primită de Finanțe se situează la circa 1,2 milioane de euro. Profit.ro a scris la finele lunii martie despre noul portal pregătit pentru ANAF.
ANAF vinde la licitație câteva zeci de mașini, printre mărcile disponibile în oferta Fiscului fiind Dacia, Audi, Toyota, Volkswagen, Land Rover, BMW, Opel, Ford și Lada. Prețurile variază de la o mașină Opel Astra din 1999, scoasă la vânzare de la 1.483 de lei, la 52.854 lei pentru o Honda CR-V din 2016. Mașinile sunt vândute de către mai multe administrații județene ale ANAF.
Principalul obiectiv al noului șef al ANAF, Lucian Heiuș, numit astăzi în funcție, este "creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale", a transmis premierul Niciolae Ciucă, cel care a semnat numirea noului președinte al Fiscului. Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an trebuie continuată într-un ritm mai susținut, a spus Ciucă.
Lucian Heiuș a fost numit președinte al ANAF, decizia fiind semnată astăzi de premierul Nicolae Ciucă, a declarat pentru Profit.ro un reprezentant al Guvernului. Heiuș, fost parlamentar PNL, trece la șefia ANAF de pe poziția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Heiuș a fost în trecut în mai multe rânduri aproape de a fi numit la ANAF de către PNL, iar în februarie, la momentul la care precedentul președinte, Mirela Călugăreanu, a fost avizată de către comisiile parlamentare pentru un post la Curtea de Conturi, PNL a dorit să îl numească în funcție cât de rapid.
ANAF și Autoritatea Vamală Română (AVR) au pregătit un proiect de ordin care stabilește procedura de utilizare și funcționare a sistemului național privind monitorizarea transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat e-Transport. ANAF a stabilit deja lista de produse cu risc fiscal pentru care declararea în sistemul e-Transport este opțională până la 1 iulie 2022 și va deveni obligatorie după.