Chinezii au intrat deja de ceva vreme pe piața din Europa și s-au confruntat cu un prim obstacol, în încercarea lor de a câștiga cotă de piață în fața rivalilor europeni. Tarifele vamale au pus frână mașinilor electrice, însă strategia companiilor chineze s-a adaptat. Cu toate acestea, în acest moment nu sunt vizibile decât trei mărci din China și doar una singură a reușit să intre între primele 50 cele mai vândute mașini din Europa, conform analizei Profit.ro.
Un veritabil cutremur s-a produs pe piața auto din China, în rețeaua de dealeri a gigantului BYD, care ridică semne de întrebare privind modalitatea prin care compania s-a extins atât de rapid.
Toyota a anunțat că va începe producția modelului hatchback Corolla GR în uzina din Marea Britanie, începând chiar de anul viitor. Decizia este pusă, oficial, pe seama creșterii cererii acestei versiuni sportive. Motivul din spate ține de noile tarife și de faptul că mașina va putea fi exportată mai rapid în SUA.
Volvo Cars a fost nevoită să înceteze producția de automobile în fabrica pe care o operează în SUA, din cauza blocajului pe lanțul de aprovizionare. O bună parte din piese sunt importate din China și Europa, dar anunțul privind noile tarife vamale a determinat furnizorii să aștepte intrarea lor în vigoare.
BYD și-a lansat în Europa, pe toate piețele pe care este prezentă, cel mai vândut model al său din China. Acolo se numește Seagull, aici i-au schimbat numele în Dolphin Surf, dar vorbim despre exact aceeași mașină, care în China costă mai puțin de 10.000 de dolari, dar în Europa se vinde cu 20.000 de euro.