Marcel Ciolacu a avut în ultima perioadă un discurs vehement împotriva fenomenului evaziunii, iar modificările aduse de PSD proiectului și votate inclusiv de PNL sunt în contradicție cu intențiile enunțate categoric de liderul PSD.
Proiectul legislativ inițiat de liderii PSD, Marcel Ciolacu, și PNL, Nicolae Ciucă, și care prevede majorarea unor pedepse pentru fapte de evaziune a fost adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților, la mai puțin de 24 de ore după ce a trecut de Senat, unde la un prim vot fusese respins. Proiectul liderilor coaliției de guvernământ a fost slăbit semnificativ prin amendamente depuse de senatori PSD și care vor permite unui număr mai mare de evazioniști să scape de urmărirea penală plătind doar prejudiciul cu unele penalități, în timp ce la DNA și DIICOT ar ajunge mai puține cazuri de evaziune, relevă datele analizate de Profit.ro.
Proiectul legislativ inițiat de liderii PSD, Marcel Ciolacu, și PNL, Nicolae Ciucă, și care prevede majorarea unor pedepse pentru fapte de evaziune a fost adoptat de Senat, după ce la un prim vot a fost respins, iar apoi majoritatea PSD-PNL a decis reluarea votului, susținând că, după aproape o oră, trei senatori și-au dat seama că nu le funcționează cartelele de vot. Proiectul liderilor coaliției de guvernământ a fost slăbit semnificativ prin amendamente depuse de senatori PSD și care vor permite unui număr mai mare de evazioniști să scape de urmărirea penală plătind doar prejudiciul cu unele penalități, în timp ce la DNA și DIICOT ar ajunge mai puține cazuri de evaziune.
Guvernul a schimbat ordonanța măsurilor fiscale, introducând noi proceduri pentru salariile profesorilor, tichete de masă, salarii decise prin hotărâri judecătorești, mesele elevilor, programul Rabla, prosumatori, microfirme, alimente cu zahăr, posturi în administrație, salarizare și contabili
Ministerul Finanțelor a împrumutat doar 555 milioane de euro de la bănci și investitori, în condițiile în care în aceeași zi le-a plătit acestora 2,2 miliarde de euro în contul unui împrumut luat în 2018 și ajuns acum la scadență. Obiectivul Finanțelor în astfel de situații este să ia înapoi, în funcție și de condiții, cât mai mult din suma pe care o plătesc, astfel încât să rostogolească în fapt datoria.